Exolon Group: Axpet® en Vivak® in een nieuwe look

Nieuw jaar – nieuw design: de merken van de Exolon Group, Axpet® en Vivak®, zijn typografisch aangepast aan het corporate design van Exolon.

De optische make-over van Axpet® en Vivak® behoort tot de uitgebreide brand-changecampagne van de Exolon Group 2021 met betrekking tot de merken van alle productseries.

De producten zelf zijn niet veranderd: Axpet® en Vivak® zijn transparante resp. translucente massieve polyester- en copolyesterplaten waarmee door de eenvoudige vormbaarheid ook veeleisende driedimensionale ideeën gerealiseerd kunnen worden.

Vivak®-platen zijn gemaakt van de grondstof PETG. Ze zijn licht, extreem breukvast en hebben een zeer goede transparantie. Bovendien is Vivak® weerbestendig en, afhankelijk van de uitvoering, UV-vast. Dankzij het goede brandgedrag zijn de polyesterplaten een veilige oplossing voor vele toepassingen. Eenvoudig omvormen bij lage temperaturen bespaart energie en zorgt tegelijkertijd voor kortere cyclustijden in de productie.

Het toepassingsspectrum van Vivak®-platen is breed: van dieptrekobject tot winkelinrichting of in de medische sector. De polyesterplaten combineren een hoogwaardige uitstraling met overtuigende verwerkingseigenschappen. De platen kunnen worden gebruikt voor de presentatie, opslag en het vervoer van voedingsmiddelen.

Axpet®-platen overtuigen door hun uitstekende koudbuigeigenschappen, hun zeer goede chemische bestendigheid, hun flexibiliteit en hun constante hoge kwaliteit. Door hun gemakkelijke en goedkope verwerking bieden ze een echt alternatief voor andere hoogwaardige kunststofplaten.

Axpet® is door zijn goede brandklasse bijzonder geschikt voor gebruik binnenshuis, zoals voor POS-toepassingen, posterbeschermingen, aanplakborden, wegwijzers, houders en dienbladen voor levensmiddelen, decoratieve toepassingen of de verpakking van levensmiddelen. De eenvoudige bewerking en zeefdruk van het materiaal maken individuele vormgevingsmogelijkheden mogelijk.

Beide producten kunnen worden bewerkt met in de handel verkrijgbaar gereedschap. Bovendien zijn ze halogeenvrij en recyclebaar.

Afbeeldingen:

Nieuwe look voor Axpet® en Vivak®

 

Über Exolon Group

Exolon Group is de toonaangevende leverancier van massieve en meerwandige polycarbonaatplaten voor een breed scala aan innovatieve toepassingen. De middelgrote onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt polycarbonaatplaten van het merk Makrolon®*, Axpet® en Vivak®-polyesterplaten en opaak Blend-plaatmateriaal van hoogwaardige kunststof.

Exolon Group onderscheidt zich door meer dan 40 jaar gebundelde expertise in de extrusie van thermoplastische kunststofplaten en een omvangrijk productportfolio.
De producten zijn onder andere te vinden in de bouw, de visuele communicatie, de industrie en in led-toepassingen. Het materiaal wordt in de productievestigingen in België en Italië volgens uniforme hoge kwaliteitsnormen geproduceerd

"People, Passion, Performance" is de leidraad in de visie van Exolon Group en zijn medewerkers. Hun passie voor de producten vormt de basis om klanten door hun service en kwaliteit te overtuigen.

Exolon Group behoort tot de Serafin-ondernemingsgroep met hoofdkwartier in München en zet de voormalige activiteiten van Covestro op het gebied van kunststof platen voort.

Meer informatie over producten en toepassingen van Exolon Group vindt u op internet op www.exolongroup.com

Serafin-groep:
Exolon Group maakt deel uit van de Serafin-groep, wiens filosofie al 150 jaar gebaseerd is op de ondernemerstraditie van de stichtende familie. Volgens het principe van "Tradition-based Responsibility", investeert Serafin in bedrijven om deze in harmonie met alle belanghebbenden te ontwikkelen. Deze ontwikkeling is gebaseerd op de expertise van de leden van de Raad van Bestuur: Bernd Gottschalk, Wolfgang Ley en Prof. Dr. med. Heinrich von Pierer. www.serafin-gruppe.de/en

Firmenkontakt und Herausgeber der Meldung:

Exolon Group
Rommerskirchener Str. 21
50259 Pulheim
Telefon: 02238 475455
http://www.exolongroup.com

Ansprechpartner:
Nicole Meyer-Kurczyk
Marketing Communications
E-Mail: nicole.meyer-kurczyk@exolongroup.com
Für die oben stehende Pressemitteilung ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmenkontakt oben) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton-, Video-, Medien- und Informationsmaterialien. Die United News Network GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die United News Network GmbH gestattet.

counterpixel